Az SDS vizsgálat

Olyan kockázat - és fájdalommentes vizsgálati módszer, amely során az orvos, mindenféle beavatkozás és egészségkárosító sugárzás alkalmazása nélkül kaphat információt az egyes testrégiókról, akár a teljes emberi test állapotáról is.

Az SDS vizsgálat egy korszerű képalkotó és új prediagnosztikai vizsgálat. Közvetlen kapcsolatot magával a készülékkel nem igényel, a vizsgálat során idegen anyag nem jut a vizsgált személy szervezetébe.

A vizsgálati módszer lehetővé teszi az egyes testrégiók, vagy az egész test egyidejű monitorozását, a testben zajló folyamatok, áramlások nyomonkövetését, korlátozás nélküli ismétlését.

Az eljárás azon a felismerésen alapul, hogy az emberi szervezetben lejátszódó folyamatok során vagy hő szabadul fel, vagy hő nyelődik el, ezért a test minden pontja más-más intenzitású infravörös sugárzást bocsát ki. Ezt a hősugárzást az SDS egy különösen érzékeny, csúcstechnológiájú infra kamerával letapogatja, majd egy erre a célra fejlesztett szoftver segítségével a számítógép monitoraira vetíti. A vizsgálatot végző, erre speciálisan képzett szakorvosaink a képalkotó eljárás segítségével széleskörű információt kaphatnak a sejteken belüli anyagcsere folyamatokról és minden olyan rendellenességet és betegség típust is detektálhat, ami termikus elváltozást vált ki.

A vizsgálat során képet kaphatunk a vizsgált személy szervezetének aktuális állapotáról, a szervezetben zajló fiziológiás folyamatokról (vérkeringés, emésztés, gyógyszerek felszívódása, stb.), sőt a múltban lezajlott változásokról is. A vizsgálat nemcsak az elváltozások korai felismerését segítheti, hanem a gyógyulás folyamatát is, hiszen a rendszer láthatóvá teszi egy meglévő, vagy korábbi betegség kezelése során alkalmazott gyógyszeres terápia hatásait is. A normál test hőháztartása szimmetrikus: a hő aszimmetria kóros elváltozásokat jelezhet.

Az SDS egy olyan minőségi diagnosztikai rendszer, amely alkalmas a hőmérsékleti eltérések pontos mérésére, amely azért fontos, mert a detektor már 0.001°C hőmérsékleti eltérést is észlel. A vizsgált személyek egy sajátságos, egyéni "színtérképpel" rendelkeznek, amelyet az SDS a teljes értékelhető hőtartományban érzékel, ebből a vizsgálatot végző szakorvos választja ki azt a szűk tartományt, amelyben orvos-diagnosztikai szempontból értékelhető információk rejlenek. Néhány más infravörös rendszerrel ezt az igen speciális és egyedi "színtérképet" olyan tartományban vizsgálják, ami a hűvösebb hátteret is láttatja.

A hőkibocsátásnak megfelelő, igen nagy érzékenységgel bíró hőtartomány vizsgálata az SDS esetében sokkal pontosabb és tisztább képet ad, ennél fogva orvos-diagnosztikai szempontú használhatósága kiemelkedő.