Vizsgálatainkat úgy alakítottuk ki, hogy azok alkalmasak legyenek az emberi szervezet komplex rálátására.
Célunk, hogy az esetleges elváltozásokat, betegségeket ideje korán kiszűrjük. Egy ideje korán történő betegség felismerése nagyban befolyásolja a későbbi gyógyulást. Nálunk konkrét diagnózis birtokában, lelettel hagyják el Pacienseink a rendelőt.


Labor

Vérvételünk során valamennyi szerv működését tudjuk vizsgálni.
Vérvételtől számított 1 órán belül leletadásra kerül sor. A laboratórium kizárólag a helyszínen vett vérből végez hematológiai és kémiai vizsgálatokat. Vénából zárt rendszerű, vékony tű használatával (szinte észrevehetetlen a szúrás), ülő helyzetben (szükség szerint az ülés dönthető/fektethető) 2 fiola vér kerül levételre, melyből az alábbi értékek kerülnek megállapításra:

MCH; MCHC; MCV; MONO; MONO%; Baso;Baso%; Segm; Segm%; Eo;EO%;LYM; LYM%; PLT; HCT; HGB; Hgb1Ac*; Na; K; Ca; Mg; Karbamid; Kreatinin; Húgysav; H-CRP; Total Bilirubin; SGOT/ASAT; SGPT/ALAT; Gamma GT; ALP; Amiláz; Koleszterin; Triglicerid; HDL koleszterin; LDL koleszterin; Vas; Transferrin; GFR. * glükolizált hemoglobin, mely 3 havi vércukor érték átlagát mutatja, ezáltal nem igényel éhgyomorra történő állapotot.


Optometria

A vizsgálatokat non kontakt eszközökkel készítjük (Oftalmoszkóp, fundus kamera, tonométer, projektor). Pupilla tágítása nem történik. A normális szemfenéki kép oftalmoszkóp, fundus kamerával készített vizsgálatával felvilágosítást kaphatunk az erek és a retina állapotáról, a pupilla nagyságáról, szerkezetéről. Egyes betegségek pl. cukorbetegség, magas vérnyomás jellegzetes szemfenéki elváltozást okozhatnak. A különböző színekkel végzett vizsgálatok az egyes kórállapotok könnyebb felismerhetőségét segítik elő. A tonométer a szem belső nyomásának mérését szolgálja, mellyel a már gyanús és kezdődő gyulladások és hályogok ideje korán történő diagnosztizálását segíti elő.

Továbbá projektor segítségével visus (közel, távollátás) meghatározást végzünk. Igény esetén lehetőség van dioptria meghatározásra valamint szemüveg felírására, elkészítésére is.


Szájüreg vizsgálat

A vizsgálatot speciális fogászati székben, ülő helyzetben végezzük. A szájüreg négy quadránsában a fogazat áttekintése (cariesek), tasakok, plakkok; fogkő; szájüreg teljes nyálkahártyának precíz áttekintése esetleges praecancerozus állapotok diagnosztizálása valamint gnatológiai és ortodonciai szempontú áttekintés történik.

A vizsgálat során szájtükröt és orrál kamerát alkalmazunk, mely során a Paciens teljes körű képet kap a panaszos területről.


Bőrgyógyászat

A vizsgálatot Dermatoszkóp segítségével végezzük. Ez a műszer lehetőséget ad a teljes szabad bőrfelszín valamint hajas fejbőr felső rétegeibe való bepillantásra, és azok emberi szemmel nem látható változásainak megfigyelésére, így a bőrön az elváltozások pl. anyajegy jó és rosszindulatú elváltozásai felismerhetőek, diagnosztikálhatóak.


Radiológiai vizsgálat

Nyaki, hasi és kismedencei régióban készítünk ultrahang vizsgálatot, korszerű, többfejes (konvex és lineáris) ultrahang készülék segítségével. Nyaki ultrahang során a pajzsmirigy állományát és a nyaki lágyrészeket valamint a nyirokcsomókat vizsgáljuk. A pajzsmirigy lebenyek nagyságát mérjük, a mirigyállomány szerkezetét megítéljük, az esetleges cisztákat és göbös elváltozásokat keressük. Az áll alatti nagy mirigyet és a fültőmirigyet valamint a nyirokcsomókat alaposan átvizsgáljuk.

A nyaki erek vérellátását, diagnosztizálását színes doppler vizsgálattal egészítjük ki. A hasfalon keresztül rálátást kapunk a gyomor és bélrendszer, máj, hasnyálmirigy, külső epe utak, epehólyag, lép és nyirokcsomók, vesék és mellékvesék állapotára.


Kardiológia

A vizsgálatot 12 csatornás, valós idejű EKG görbe követésével végezzük.

Az EKG görbe eltérései alapvetően fontos eligazítást adnak olyan kórképek diagnózisa esetén, mint az ingerképzés és az ingerületvezetés zavarai az elektrolit háztartás megváltozása valamint a szívizom hypertrophiája illetve ischaemiája. A vizsgálatot fekvő helyzetben és nyugalmi állapotban végezzük.


BMI mérés

A BMI mérés segít meghatározni, az adott egyén milyen állapotban van fizikailag: túlzottan sovány, normál vagy elhízott, melyet az adott egyénre vonatkozó, test összetétel (izom, zsírtömeg, folyadékmérés), valamint impedancia mérés kalkuláció figyelembe vételével diagnosztizálunk.

A mérés fizikális úton történik, a készülékre való ráállással valamint a tenyérben elhelyezhető mérőműszer fogásával.


Infradiagnosztikai állapotfelmérés

SDS infradiagnosztikai vizsgálat, egy olyan kockázat – és fájdalommentes vizsgálati módszer, amely során az orvos, mindenféle beavatkozás és egészségkárosító sugárzás alkalmazása nélkül kaphat információt az egyes testrégiókról, a teljes emberi test állapotáról is.

Az eljárás azon a felismerésen alapul, hogy az emberi szervezetben lejátszódó folyamatok során vagy hő szabadul fel, vagy hő nyelődik el, ezért a test minden pontja más-más intenzitású infravörös sugárzást bocsát ki. Ezt a hősugárzást az SDS egy különösen érzékeny, csúcstechnológiájú infrakamerával letapogatja, majd egy erre a célra fejlesztett szoftver segítségével a számítógép monitoraira vetíti. A vizsgálatot végző, erre speciálisan képzett szakorvosaink a képalkotó eljárás segítségével széleskörű információt kaphatnak a sejteken belüli anyagcsere folyamatokról és minden olyan rendellenességet és betegség típust is detektálhatnak, ami termikus elváltozást vált ki.

Vizsgálat alkalmazási területe:

Állapotfelmérés;  Góckutatás;  Pajzsmirigy vizsgálat;  Emlő előszűrő vizsgálat; Emésztőszervek vizsgálata; Nőgyógyászati vizsgálatok; Urológiai gondok vizsgálatára; Reumatológiai vizsgálatok;  Izomrendszer áttekintésére;  Operáció utáni állapotok felmérése; Érrendszeri és keringési problémák feltárására (kivéve: agy és szív belső vérellátása!).


Orthopédia

Talp scenner, számítógépes eljárással  1 db talpbetét elkészítése.
A vizsgálatot követően 14 napon belül elkészítjük személyes talpbetétjét.


Konzultáció

A vizsgálatokat követően további orvosi konzultációt nyújtunk, ahol az egyes vizsgálatokból nyert diagnózisokat összesítjük és azokat komplexen megvizsgálva javaslatot teszünk az esetleges további teendőkre.

Célunk, hogy ideje korán kiszűrhetőek legyenek az esetleges pathológiás elváltozások, ezáltal Pacienseink ideje korán a megfelelő szakorvoshoz fordulhassanak, ezzel is csökkentve az egyes betegségek esetleges progressziós folyamatának kockázatát.